Start-Up Plus in Nord Vest

Proiectul „ Start-Up Plus in Nord Vest”, implementat de Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala (Lider proiect), in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bihor , Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud,  Camera de Comert  Industrie si Agricultura Satu-Mare,  Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca si Fundatia Open Fields, cu sprijin financiar prin Fondul Social European, Programul Operational Capital Uman 2014-2020, obiectiv specific 3.7: „Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana – România Start Up Plus”, cod SMIS  POCU/82/3/7/103946 se apropie de final.   

In cadrul proiectului, demarat in martie 2018, au beneficiat de sprijin in dezvoltare antreprenoriala peste 550 persoane cu domiciliul in Regiunea Nord – Vest, (someri, persoane inactive, angajati, inclusiv persoane care desfasoara o activitate independenta), au fost finantate 63 IMM-uri noi, cu un sprijin nerambursabil de maxim 178.000 lei per afacere si au fost create 126 locuri de munca noi. Valoarea totala a acestui proiect este de 18.635.695,37 lei.

Contribuţia Camerei de Comert, Industrie si Agricultură Satu Mare la acest proiect a acoperit toate activitatile, de la imbunatatirea competentelor antreprenoriale ale unor persoane fizice care doreau sa infiinteze o afacere  nonagricola in zona urbana a Regiunii Nord-Vest, până la finantarea cu un sprijin nerambursabil de maxim 178.000 lei, in calitate de administrator de grant, a  10 societati comerciale nou infiintate, din care 9 in judetul Satu Mare si una in judetul Maramureş,  care au dus la crearea a 30  locuri de munca.  Afacerile start-up sprijinite  activeaza in domenii foarte diverse: medicina stomatologica, confectii personalizate si la comanda, laboratoare de cofetarie- productie de maccarons, laboratoare mobile de patiserie si dulciuri, servicii de ingrijire personala si kinetoterapie, restaurante cu specific vanatoresc si pescaresc, servicii foto, atelier mobil de curatare auto.

Pentru informatii suplimentare privind afacerile finantate  vizitati  https://startup.prois-nv.ro/antreprenor/prezentarea-afacerilor.

Contact: Camera de Comert  Industrie si Agricultura Satu-Mare,  Daniela Culic – Coordonator proiect partener CCIASM, email:  cameradecomert.satumare@yahoo.com, tel: 0261-710790.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.