PROIECT 1 → Go52 Heritage Weekend

              antet proiect Ucraina                         

În atenția operatorilor de turism intern/ incoming :

 

Vă invităm să participaţi la o vizită de familiarizare pentru promovarea a 13 tururi de weekend bazate pe moștenirea vie a Carpaților - stilul de viață autentic și cultura muncii locuitorilor din regiunea Satu Mare- Maramures.

Fiţi printre primii care trăiesc experienţe de viată autentică , de la meşteşuguri vechi sau reînviate In Satu Mare, Negreşti Oaş sau Breb, la tradiţii multiculturale Ia Petreşti sau Vadu Izei şi mâncăruri pe care nu le- aţi mai întâlnit

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare invită operatorii turistici / agenţii de turism incoming la un atelier (turneu promoțional) despre produsele de moştenire vie nou create „Go52 Heritage Weekend”, care este programat în perioada 14-19 octombrie (5 nopți) și va acoperi locațiile din Satu Mare, Ardud, Taşnad, Carei,Negreşti Oaş, Breb , Călineşti şi Vadu Izei din judeţele Satu Mare şi Maramureş.

În programul turului:

• Tehnici vechi de prelucrare a pieii, a fetrului si a împletirii coşurilor de nuiele

• Reinventarea cultivarii, prelucrării si utilizării plantelor medicinale

• Poveşti cu doamne şi domniţe , cu cavaleri medievali si tunele nesfârşite in castelele de la Ardud şi Carei

• Strudli, nudeln, beles si retes- placinte gustoase din bucătăria autentică şvăbească şi maghiara la Petreşti; tăria dacilor liberi la Medieşul Aurit

• Mărgele, zgărzi, clopuri, uioşe şi gaci la Negreşti Oaş şi Bixad; ceramica traditională oşenească , oale, ulcele, păhăruţe, clondire şi bliduri la Vama

• minuni cioplite din lemn ( porţi, case, biserici, tărnaţuri, linguri , mese şi credenţuri )  la Breb , Calineşti , Ieud şi Vadu Izei

Toate aceste descoperiri uimitoare fac parte dintr-o ofertă pe tot parcursul anului de cincizeci și două de tururi de weekend concepute pentru Ungaria, Slovacia, România și Ucraina, ca parte a proiectului „52 Carpathian Lifestyle Experiences: Reinventing Traditional Work Cultures”.  Tururile româneşti fac parte din cele 13 produse (pachete de servicii) care vor fi oferite ulterior turiștilor români, dar şi celor care vor dori şi putea să viziteze tărâmurile noastre minunate în viitor.

Programul asigură servicii de transport, cazare, masă și excursii acoperite integral din bugetul proiectului.

Toți operatorii de turism interesați sunt rugați să completeze cererea la https://docs.google.com/forms/d/1EwhezbmzN8wP24r7oXiHUWxVAsq6TitNWn08uXgjT2c/edit?usp=sharing până la 7 octombrie 2020, pentru a participa la tur . Vor fi selectați 6 reprezentanți ai touroperatorilor de turism intern/incoming români.

Proiectul „52 de experiențe în stilul de viață carpatic: reinventarea culturilor tradiționale de lucru” este implementat de Asociația Turistică din regiunea Ivano-Frankivsk în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare (România), Organizația de Turism din Regiunea Košice (Slovacia), ABA Asociația pentru Turism (Ungaria) și Departamentul pentru Cooperare Internațională, Eurointegrare, Turism și Investiții ale Administrației Regionale de Stat Ivano-Frankivsk (Ucraina) și cofinanțat de UE în cadrul Programului CBC-Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020.

 

Biroul proiectului în România: strada Decebal nr 4, Satu Mare , 0261 710790, e-mail: cameradecomert.satumare@yahoo.com; www.cciasm.ro.

 

Chestionar pentru operatorii de turism:

 

Completând acest chestionar, sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. personale de către contractantul proiectului „52 Experiențe de stil de viață din Carpați: reinventarea culturilor tradiționale de muncă” în scopuri legate de organizarea turului.

 

                                                                      logo Go 52