HUSKROUA

 

12.06.2020

Comunitatea 52 Weekenduri de patrimoniu si stil de viata carpatic/  52 Carpathian Lifestyle Heritage Weekends, redenumită  Go52 Heritage Weekends, va asteaptă să vă alăturaţi ! 

Continuăm să căutăm oameni talentați, cu un stil de viață autentic, care practică culturile de muncă dispărute sau pe jumătate uitate din județele Maramureș și Satu Mare din România și îi invităm să se alăture rețelei internaționale a Moștenirii Vii Carpatice: Carpathian Living Heritage @Go52 HeritageWeekends. Pe lângă regiunile menționate mai sus, rețeaua acoperă regiunile Ivano-Frankivsk și Zakarpattia din Ucraina, regiunile Szabolcs-Szatmár-Bereg și Borsod-Abaúj-Zemplen din Ungaria și Regiunea Košice și Prešov din Slovacia.

Rețeaua poate include rezidenți individuali ai comunităților locale sau familiilor acestora, precum și comunități reprezentate de instituții municipale relevante, organizații ale societății civile, întreprinderi, cooperative, ferme etc.

Aveti talente, abilități ale culturilor de muncă tradiționale sau practicati  meșteșuguri traditionale? Sunteţi o persoană sinceră și ospitalieră și vă place să împărtășiţi povești despre viața, familia și pământul vostru Toate aceste beneficii pot fi transformate într-o activitate de viață durabilă! Vă întrebați cum să o faceți? Faceţi cunoscut altora modul de viață sau meştesugul, ajutaţi-i să împărtășească aceste experienţe la mese sau conversații de seară cu vizitatorii care simt o reală și irezistibilă nostalgie pentru viața sinceră din mediul rural.

Go52 HeritageWeekends este o comunitate de dezvoltare și sprijin reciproc, creată în cadrul proiectului 52 Experiențe de viață Carpatice: Reinventarea culturilor de muncă tradiționale, implementat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020 și co -finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul urmărește să unească purtătorii patrimoniului cultural viu din regiunile carpate din patru țări. Fondatorii comunității sunt Asociația Turistică din Regiunea Ivano-Frankivsk (Ucraina), Camera de Comerț Satu Mare (România), Asociatia de Turism a Regiunii Košice (Slovacia) și Asociația Turistică ABA (Ungaria).
Scopul nostru este de a stimula vizita și de a crea noi oportunități de trai în comunitățile transfrontaliere, în timp ce dezvoltăm și promovăm experiențe turistice unice, construite în jurul culturilor și stilurilor de viață tradiționale, ca parte a destinației moștenire a Carpaților.

Rețeaua va oferi membrilor săi:

• promovarea membrilor comunității sub brandul comun „Go52 HeritageWeekends”. În special, proiectul va crea un ghid mobil și un muzeu virtual al patrimoniului viu carpatic, precum și vizite de studiu organizate ale bloggerilor de turism și ale operatorilor de turism;

• includerea produselor membrilor comunității în oferta turistică comună „Go52 HeritageWeekends”, care va viza consumatorii din patru țări țintă și nu numai;

• oportunitatea de a participa la diverse activități de networking și de a stabili și dezvolta legături de afaceri între parteneri la nivel regional și internațional;

• oportunitatea de a participa la Festivalul Internațional al Culturilor de Muncă Tradițională Carpatică din România.

Printre ofertanţii pentru cele 52 de săptămâni potențiale ale Go52 HeritageWeekends, care depun cererile lor până la 31 iulie 2020, 13 solicitanți vor fi selectați dintre regiunile țintă din fiecare țară participantă, prin proiect oferindu-se asistenta si tranining pentru a transforma produsele in componente ale unor  tururi de weekend.

Condițiile de selecție sunt :

-          formularul de cerere completat și

-          o scrisoare de motivație, în care vă rugăm să furnizați un istoric scurt referitor la resursa de patrimoniu cultural intangibil sau la stilul de viață al familiei dvs. și să demonstrați valoarea acesteia, așa cum vedeți, în ceea ce oferă pentru potențiali vizitatori de pe piață.

Ideile de produs pe care le asteptăm vor trebui sa aibă caracteristici unice și să fie conectate cu stilul de viață real.

Proiectul va continua să lucreze cu produsele de patrimoniu selectate, oferind asistența experților în crearea unui produs turistic cu drepturi depline - un turneu de weekend, unul dintre cele 52 patrimonii de viață carpatic, bazate pe un anumit stil de viață sau un meșteșug tradițional (cultura muncii) . Solicitanții selectați vor fi, de asemenea, invitați la o instruire prin care să-și îmbunătățească abilitățile de servicii pentru clienți și li se va oferi posibilitatea de a obține produse de marcă și materiale promoționale (uniforme, produse tipărite sau alte elemente de identificare a mărcii) pentru a-și promova propriile produse în conformitate cu brandul comun „Go52 HeritageWeekends”. Acesta din urmă va fi produs în proiect în cantități limitate.

Singurele cerințe pentru solicitanți sunt:

• desfăsurarea / menținerea unui stil de viață autentic care corespunde modului de viață al strămoșilor lor și / sau deținerea practicilor de culturi de muncă dispărute sau pe jumătate uitate;

• dorința și angajamentul de a sprijini și dezvolta un produs oferit în rețea;

• disponibilitatea și dorința de a oferi produsul către vizitatori în perioada de implementare a proiectului (până în noiembrie 2021);

• dorința și angajamentul de a menține și dezvolta produsul la finalizarea proiectului.

Aplicația pentru alăturarea la comunitatea Go52 HeritageWeekends poate fi găsită la următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGwXPT-B_CWjMW6GazrQHTh5x009uALYb_eGIYObucP4ztAw/viewform

Vă rugăm să adresați orice întrebări sau sugestii la : cameradecomert.satumare@yahoo.com

Vă rugăm să indicați în subiect: „Go52 HeritageWeekends”.

Anunțul a fost pregătit în cadrul proiectului „52 Experiențe de viață Carpatice: Reinventarea culturilor tradiționale de lucru ”implementat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020 și este co-finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Asociației Regionale de Turism Ivano-Frankivsk și nu poate fi luată în niciun fel pentru a reflecta poziția Autorității de Management / a Secretariatului Tehnic Comun sau a Uniunii Europene.